Voordelig in Parijs eten en drinken voor 10 euro per dag

Parijs is stevig geprijsd. Dat idee heb jij misschien ook? Parijs kun je echter zo voordelig of duur maken als je zelf wilt. Met de Puur Parijs tips ontdek je stap voor stap de Franse hoofdstad low budget. Stap 3: organiseer voor een prikkie je natje en je droogje in Parijs. Wees zelfredzaam én schuif aan op verrassende eetplekken. Meer dan 10 euro per persoon per dag hoef je in Parijs niet kwijt te zijn.

Zelfcatering

Een simpeler bespaartip bestaat niet: zelf je ontbijt en diner klaarmaken. Dat is makkelijk te doen in een hostel of appartement met kookgelegenheid. Op een hotelkamer kom je met een waterkoker of eigen dompelaar ook een heel eind. Stop een beker, een diep bord en bestek in je koffer. Zo kun je koffie, thee, soep en noedels maken. Zoek een goede supermarkt en mijd prijzige nachtwinkels. Ooit bedacht hoe ideaal maaltijdsalades zijn?

Onderweg eten mee

Zeker in de lente en zomer is een picknick in het park een aanrader. Stop wat belegde broodjes, fruit, een thermoskan met thee en een flesje water in je dagtas. Doe dat trouwens ook op reis naar en van Parijs! De voedselprijzen op vliegvelden zijn sowieso exorbitant. Neem een leeg flesje mee dat je voorbij de veiligheidscontrole kunt vullen met kraanwater.

Goedkope koffiegelegenheden

Zeker bij koud en regenachtig weer is op straat eten en drinken niet fijn. Gelukkig zijn er voldoende tussenoplossingen. Drinken en broodjes kun je goedkoop nuttigen bij de koffiecorners van supermarkt Monoprix. Een koffie is er 1,50 en een chocobroodje 0,95 euro. Bar-tabacs of buurtcafés zijn wat duurder, maar nog altijd stukken goedkoper dan ‘trendy’ cafés, zeker als je aan de bar je consumptie gebruikt. Ook bij McCafé ben je relatief goedkoop uit.

goedkoop eten en drinken, goedkoop Parijs, Parijs tips

Voordelige eettentjes

In de wijk Belleville (rond de Rue de Belleville) zitten vele Noord-Afrikaanse eetzaakjes. Heerlijke Marokkaanse couscous kun je er al eten voor 6 euro. Bakkers verkopen hartige deeghapjes zoals Algerijnse pannenkoeken (m’hadjeb) of Tunesische brik vanaf 1,50 per stuk. Je kunt terecht in hun winkels, maar ook op de dinsdag- en vrijdagochtendmarkt op de Boulevard de Belleville. In Chinatown (Avenue d’Ivry en Avenue de Choisy) eet je voordelig in de Vietnamese restaurantjes. De pho-soep bij Pho Bahn Cuon 14 (Avenue de Choisy 129) is befaamd. Je telt 7 euro neer voor een enorme kom, flink gevuld met noedels, verse taugé en kruiden. Chinatown is wel een stukje weg, maar een ervaring op zich. Iedereen is ook welkom in de universiteitsmensa in de Cité Internationale (www.ciup.fr/en/restaurant/). Niet-studenten betalen 6 euro voor een driegangenmenu. Je kunt er al vanaf het ontbijt terecht!

WEETJE: Fooien zijn onnodig, volgens locals. Personeel van cafés en restaurants verwacht ze niet. Bediening zit bij de prijs in.

Mariëtte van Beek is reisjournalist. Haar werk vind je onder andere op haar site http://reisomtereizen.nl.

Recente berichten
0
Goedkoop op één oor in de lichtstad ParijsMuntthee buiten Puur Parijs