Vier Pasen in Parijs!

Eigenlijk is er geen betere plek om Pasen te vieren dan Parijs. Onder het klokgebeier van wereldberoemde kerken word je zondagochtend wakker. Je gaat eieren rapen onder de Eiffeltoren of chocokunst proeven bij een vermaarde chocolaterie. Een paasbrunch doe je feestelijk langs de Seine. Al fietsend door de parken geniet je van de lentebloesem. Parijs op zijn paasbest!

Chocoholics!

Ben je een chocoholic? Dan waan je je in Parijs rond Pasen helemaal in het paradijs! Tal van chocolateries organiseren proeverijen of workshops en ook in Le musée gourmand du chocolat – Choco-Story kun je los. Niet alleen een feestje voor de mond trouwens, maar ook voor het oog. Chocoladevormen beperken zich niet tot eieren of sculpturen van kippen of paashazen. Je spreekt hier over chocokunst! La Maison du Chocolat, chocokunstenaar Patrick Roger en A la mère de famille, de oudste chocoladewinkel van Parijs (1761), zijn stuk voor stuk puike namen.

Bell_of_Notre_Dame,_Paris_gadgetdude

Of je nu kerkelijk bent of niet doet er niet toe. Als op paasmorgen de klokken van de Notre-Dame en de Sacré-Coeur over Parijs aan het beieren slaan, krijg je kippenvel. Al eeuwen luiden ze stemmig de paasmissen in van de beroemde kerken. Wil je deze historische paassfeer optimaal beleven, boek dan zeker een hotelbed in Montmartre of het Île de la Cité.

Brunch de Pâques

Bij Pasen hoort een paasbrunch. De Parijzenaren gaan vaak naar ‘maman’ thuis, maar welgestelde fijnproevers schuiven graag aan in een restaurant van een gerenommeerd hotel. Populair maar nog steeds betaalbaar is de haute cuisine brunch van het kleurige Buddha Bar Hotel. Het staat ook open voor families met kinderen. Met wat geluk kun je op de verwarmde binnenplaats terecht. De brunch in Restaurant Le Quai is wat goedkoper en als het mooi weer is, staan het buffet en de stoeltjes buiten. Met zicht op de Seine, wat kan daar tegenop?

Paashazen in actie

Na al dat heerlijke zitten, heb je vast zin in actie. Zeker als je met kinderen in de Franse hoofdstad bent. Op de Champs-de-Mars voor de Eiffeltoren liggen maar liefst 20.000 eieren verstopt voor kinderen. Paaeieren_ToelstedeNaar eieren hengelen kan ook evenals dansen en schminken. Dit alles voor een goed doel. Lekker gaan fietsen in Parijs is ook fijn. Naast de Vélib (en.velib.paris.fr), de openbare stadsfiets uit de rekken, zijn er tal van fietsverhuurpunten. Doorkruis de parken en snuif de geuren van jong groen en lentebloemen. Meer fietsinfo vind je op ons blog.

TIP: Ten tijde van dit schrijven, waren nog niet alle paasprogramma’s bekend. Kijk op de website van het Office du Tourisme (en.parisinfo.com) en Sortir à Paris (sortiraparis.com) voor de laatste updates (zoek met ‘Pâques’ of ‘Easter’).

Recent Posts
0
La Sorbonne - Quartier Latin - Puur Parijs