Originele tips voor Parijs: een ontdekking in ‘t Quartier Latin

Unieke tips voor Parijs wil ik graag met jou delen. Tijdens een ontdekkingstocht in een gedeelte van het Quartier Latin, rond het metrostation Saint-Michel ontdekte ik laatst Flo de Paris. Binnen een mum van een tijd was ik kind aan huis!

Net als vele Europese steden bestaat Parijs uit een heleboel kleine ‘dorpjes’ die van elkaar gescheiden worden door grand boulevards en brede straten. Ieder ‘dorpje’ heeft zo zijn eigen sfeer, mensen kennen elkaar en buurten bij elkaar. Net als in andere grote steden de laatste jaren is de sfeer in vele van deze buurtjes alleen maar leuker en sterker geworden! Ook in Parijs is er een groot aantal mensen die juist terug lijken te willen naar dit ouderwetse buurtgevoel.

Unieke tips voor Parijs: Flo de Paris

Flo staat voor Florence, een hippe en superslanke Parisienne van in de zestig. In een prachtig oud pandje verkoopt zij originele spullen die gemaakt zijn door ontwerpers en kunstenaars in Parijs die nog niet (echt) zijn ontdekt. Flo heeft commercieel inzicht en haar hart op de goede plek. Ze ontdekt talentvolle dames en heren die ze vervolgens een kans biedt hun prachtige sjaals, sieraden en tekeningen te verkopen. Als er even niemand in de winkel is, staat ze te werken achter haar laptop, maar het liefst vertelt ze haar klanten vol passie over de ontdekking van een kunstenaar die prints heeft ontworpen voor haar sjaals, of de jonge dame die haar allereerste expositie heeft gescoord. Met een glimlach deelt ze visitekaartjes van de vrienden-kunstenaars uit.

Excentrieke dames

Aan de vaste stroom van klanten die binnen komen wandelen, zie je hoe populair buurtwinkeltjes zijn in Parijs onder de buurtbewoners. Net voor sluitingstijd vang ik een gesprek op tussen Flo die voor haar winkeltje een kop koffiedrinkt, en haar chique 80-jarige klant. Ze bespreken hoe weinig mensen van la Campagne gewend waren in de jaren ’60, en terloops komt ook nog even ‘t huidige politieke klimaat ter sprake. De oudere dame komt uit Normandië. Als ik bijna weg loop om hun met rust te laten, wuift Flo me terug en vraagt aan Camille of ze mij haar gespierde buik kan laten zien. ‘Deze dame is super fit en gezond’, zegt ze glunderend. ‘Heb je een vraag over je gezondheid? Vraag het eerder aan haar dan aan je dokter, want die heeft veel minder kennis dan mijn vriendin’.

Lekker slapen in Parijs? Bezoek ook eens onze hotelselectie

Recent Posts
0
chocolade paashazen 14eme Puur Parijs