Hôtel les Dames du Panthéon

19, Place du Panthéon

Vanaf €165

Hôtel les Dames du Panthéon ademt luxe en weldaad. De spiraal van trappen met dierenprint, zes verdiepingen met kokette kamers, de zijdeachtige chinoiserie, rode en zwarte boudoirs en verleidelijke baden op pootjes.

Schrijvers, dichters en wetenschappers

Hôtel les Dames du Panthéon ligt triomfantelijk aan place du Panthéon waar grote namen als Voltaire en Victor Hugo hun laatste rustplaats vonden. Het plein ligt in het 5earrondissement van Parijs. Een mooi startpunt om dit levendige gedeelte van de stad te leren kennen, met bekende ijkpunten als rue Mouffetard, Jardin du Luxembourg en de Sorbonne. Wellicht herken je zelfs een van de locaties van de Woodie Allen film Midnight in Paris, bij de Saint Etienne du Mont kerk aan de rue de la Montagne Sainte-Geneviève?

Muzen van Parijs

Zoals meestal in de (Franse) geschiedenis, in het Pantheon draait alles om de mannen. Het is een soort bom van testosteron. Hôtel les Dames du Pantheon is bedoeld als tegenhanger en eerbetoon aan de sprankelende dames van Frankrijk. Dit maakt het tot een van mijn favoriete hotels in Parijs!

Elke verdieping betaalt subtiel een eerbetoon aan zijn muze. Beklim de trappen om Fifties-stijl ingerichte kamers te ontdekken die geschikt zijn voor Edith Piaf. Chique verblijfplaatsen geïnspireerd op het huis van schrijver George Sand in Nohan. Gewaagde verwijzingen naar het jazztijdperk van Juliette Gréco. Rijke Afrikaanse prenten en glanzende zijde die doet denken aan de jaren van Marguerite Duras in Indochina. Alle kamers hebben badkuipen voor lange ontspannen avonden, afgezien van de klassieke kamers. Sommige van deze laatsten maken dit goed met mooie kleine balkons. Als bonus bieden de kamers op de vijfde en zesde verdieping naast zicht op het Pantheon, een panoramisch uitzicht over de daken van Parijs.

  • Ligging en uitzicht
  • Ruime keuze aan kamers: eenpersoons, familie en suite
  • Suite die de gehele bovenste etage in beslag neemt
  • Zeer vriendelijk
  • Beheersing Engels perfect
Wijk:

Metro: Maubert-Mutualité, Censier-Daubenton RER Boulevard Saint Michel

{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"5000","fade":"false","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
0