Hôtel Joséphine

67 rue Blanche

Vanaf €130

Gezellig boutique hotel in het bruisende Pigalle. Vlakbij de beruchte en beroemde Moulin Rouge en 20 minuten lopen van de Sacré-Coeur. Het hotel ligt in de luwte van al deze drukte en aan de rustige kant van Boulevard de Clichy. Pure luxe in dit stukje stad!

Joséphine Baker

Wat direct opvalt als je het hotel binnenkomt is de stem van de legendarische Joséphine Baker die zachtjes de lobby vult. Het hotel is een interessante mix van stijlen. Exotisch. Parijs jaren ’20 en cabaretesk. Zwart-wit foto’s vertellen over het turbulente leven in de theaters van de jaren ’20 en ’30. In de lobby bevind zich een ‘honesty’ bar, een bibliotheek en een heerlijke zithoek. Mogelijkheden genoeg om lekker te ontspannen na een drukke dag in de stad.

Ruime kamers

De kamers zijn voor Parijse begrippen ruim en hebben alle kleuren van de regenboog. Zo heeft iedere kamer zijn eigen kleurenthema, denk aan vrolijk cyclaam tot rustgevend groen. Wat dit hotel uniek maakt is het grote aantal verschillende soorten kamers. Of je hier nu alleen komt, of met zijn vieren, iedereen vind er zijn plek. Je kunt bovendien kiezen met of zonder balkon. De 4 persoonskamers zijn eigenlijk 2 verbonden tweepersoonskamers, daardoor is het extra geschikt om hier met kinderen te verblijven.

Ligging

Ik ben gek op dit deel van Parijs. Om de hoek bij de chique Opéra, met de hippe sfeer van het 9e arrondissement. Als je hier gaat logeren, ga dan niet alleen naar de hotspots maar neem ook de tijd om de buurt te verkennen. Juist hier vind je de locals, goede restaurants off the beaten track. Tenminste als je goed oplet en niet gaat eten op de grote boulevards.

  • Oase van rust in bruisend Pigalle
  • Fijne familiekamers
  • 20 minuten lopen van Sacré-Coeur

Metro: Blanche

{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"5000","fade":"false","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
0