Hôtel Edgar

31 rue d’Alexandrie

Vanaf €185

Hôtel Edgar is een creatieve verrassing in een onbekend deel van het 2e arrondissement. De persoonlijke aandacht van het super vriendelijke personeel geeft je het gevoel dat je in ‘n ouderwets familiehotel bent aangekomen. Niets is echter minder waar.

Kunstenaars

Alle kamers in Hôtel Edgar zijn ingericht door verschillende kunstenaars. De 13 kamers maken het tot een klein en knus hotel waar men handig gebruik heeft gemaakt van de beperkte ruimte. Elke kamer laat niet alleen een goed doordacht idee zien, maar de uitvoering is ook nog eens subliem. Terwijl de ene kamer is opgezet als een ‘houten hut’ met latjes van boven tot onder, is een andere kamer donker en spannend met een kinky spiegel boven het bed. Bij de renovatie van ‘t pand heeft men voor een doorkijk gezorgd waardoor je zowel boven vanuit de gangen, als beneden vanuit het restaurant, zicht hebt op de Passage de Caïro.

Marais & de Hallen

Hotel Edgar ligt aan ’n leuk pleintje dat (nog) niet op de kaart staat. De bewoners spreken hier trots over ‘la Place d’Alexandrie’. Dit pleintje met de omliggende straten vormen ‘n onbekend eiland dat grenst aan toeristische stukken van Parijs, zoals de Marais en de welbekende Hallen. Op steenworp afstand van de Saint-Denis waar de hoertjes sinds jaar en dag zaken doen, maar ook grenzend aan de Montorgeuil buurt waar de hipsters komen voor nieuwe koffiebarretjes en cafeetjes met ’n royale keuze uit hun verse sapjes.

  • 13 unieke kamers
  • super centraal gelegen
  • hippe buurten om de hoek

Metro: Sentier

0
Hotel OFF Paris Seine