Rue Cler: een winkelstraatje met charme

Laat je je kinderen de Eiffeltoren zien, neem ze dan zeker ook even mee naar de nabijgelegen rue Cler, voor zowel hun als je eigen plezier. Rue Cler is een Parijse winkelstraat zoals je ‘m in films ziet: pittoresk en bomvol verleidelijke winkels en restaurants. Het is een van de weinig autovrije straten die Parijs rijk is, en door zijn breedte is er genoeg ruimte voor  rustig lanterfanten. We zetten de hoogtepunten even voor je op een rij.

Zoetigheden

Aan Boulangerie Cler kan een zoetekauw onmogelijk voorbij. De Franse pâtisserie-klassiekers liggen er alle netjes op de toonbank, en de baguettes tradition en de croissants zijn van topkwaliteit. Maar kijk ook eens bij het Maison de la Chantilly, een huis dat zich volledig heeft gespecialiseerd in slagroom en dit op creatieve wijze in zoveel mogelijk lekkernijen verwerkt. En voor het warme weer is er Amerino, een populaire ijssalon waar je ijscoupe wordt geserveerd in de vorm van een bloemetje.

snoepwinkel in rue cler

Hartige delicatessen

Jeusselin is een traiteur met naamsbekendheid in heel Parijs en viert dit jaar bovendien zijn tachtigste verjaardag. Je vindt er volledig maaltijden, die een culinaire verwenning zijn als je even niet in een restaurant wilt eten. Ook de lunchmenu’s zijn het proberen waard,net als Jeusselins vermaarde ham en witvlees. Je ogen kijk je verder uit bij Davoli, waar je je even midden in Italië waant. Voor visliefhebbers is er Autour du Saumon, een klein zaakje aan het begin van de straat.

Italiaanse traiteur aan de rue Cler, Parijs

Wijn

Hoewel de groente- en fruitwinkels behoorlijk aan de prijs zijn in deze wijk, zijn de cavisten dat niet per se. Loop daarom gerust Les Répaires de Bacchus binnen om je te laten adviseren welke fles er goed past bij de zojuist ingeslagen delicatessen voor de picknick.

Terrassen

Rue Cler loopt óver van de terrassen, het is dus een ware uitdaging er eentje te kiezen. Café Central is een van de grotere etablissementen van de straat, een populaire plek waar je niet fout kunt gaan. Ga je voor een iets exclusiever gevoel, plof dan neer bij L’Eclair voor een apéro. Als je ook wat wilt eten, is Le Café du Marché een goed adres, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Terras aan de rue Cler, Parijs

Hamburgers

Dacht je dat hamburgers niet bepaald Frans zijn? Nergens zijn de buns zo populair als in Parijs. In het zijstraatje rue du Champ de Mars vind je een van de lekkerste burgerrestaurants van Parijs, simpelweg genaamd ‘Dinner’ en met een uiterst gezellige sfeer.

Last but not least: hij zal er sinds zijn presidentschap iets minder tijd hebben, maar Emmanuel Macron is een wijkbewoner en wordt zo nu en dan in levende lijve gespot!

rue Cler, Parijs

Recent Posts
0