Parijs’ beroemdste bezienswaardigheden voor nop

De entreegelden voor Parijs’ bezienswaardigheden zijn niet mals. Dat is het idee. Parijs kun je echter zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Zelfs als het om de meest vermaarde hotspots gaat. Met de Puur Parijs tips komt low cost Parijs stap voor stap op de kaart. Stap 5: kom gratis het Louvre en andere nationale musea binnen. Met slimme planning lukt dat!

Attracties op bepaalde dagen gratis

We vertelden het al eerder. Zonder plan naar Parijs vertrekken is het allerleukste, maar slim voor de portemonnee is dat meestal niet. Vele vermaarde nationale musea en monumenten zijn op de eerste zondag van de maand voor nop te bezoeken. Wil je alle voordeel meepakken, dan moet je je Parijstrip afstemmen op die zondagdata. Let echter op! Niet voor alle attracties geldt hetzelfde zondagvoordeel. Hoe zit het precies?

Parijs in het hoogseizoen

Een druk bezocht museum als het Louvre is de eerste zondag van de zomermaanden nooit gratis toegankelijk. Misschien logisch, maar andere populaire attracties zijn dat gelukkig wél. Ze zijn alle eerste zondagen van de maand vrij toegankelijk, het hele jaar door. Óók in het hoogseizoen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Musée national Picasso, het Musée national d’art moderne – Centre Pompidou en het Musée d’Orsay? Een aardig extraatje is het Museum Art et Métiers dat ook elke donderdagavond gratis is.

Parijs buiten het hoogseizoen

Wil je ook het Louvre voor nop bezoeken? Dan moet je een eerste zondag van de maand in de periode oktober-maart kiezen. Dat scheelt je direct 15 euro per persoon. Een andere topattractie die op dezelfde zondagen ook vrije entree biedt, is het Musée Rodin. Een maandje later kun je daar onder meer de Arc de Triomphe, de Conciergerie en het Château de Versailles bij optellen. De Office du Tourisme geeft de volledige, lange (!) lijsten van de hotspots met gratis, maar wisselende, zondagopenstelling (http://bit.ly/1EUJAQW).

Gratis attracties slim koppelen

Vele bezienswaardigheden in Parijs zijn de eerste zondag van de maand dus gratis te bezoeken. Heb je wel oren naar meerdere van deze attracties, dan krijg je een druk dagje. Kies uit waar je exact heen wilt! Met een heldere wensenlijst haal je maximaal profijt uit al dat gratis. Ga sowieso eerst naar de trekpleister die je het liefste doet. Vandaaruit ga je naar de attractie die het meest in de buurt ligt. Zoek van te voren metrolijnen, metrohaltes en overstappunten uit. Aan OV-gepuzzel wil je op zo’n dag geen minuut verliezen.

Mijd museumcafés en souvenirwinkels

Wachtrijen zul je zeker tegenkomen, maar heus, die zijn er op ‘betaaldagen’ ook regelmatig. Niettemin vergen ze even geduld. Wij gebruiken ze creatief om onze mobiele lunch of thermoskan koffie aan te spreken. Uitgebreid op een terras hangen, kan beter na sluiting van de musea. Tijd is nu geld! Niet alleen om die reden is ook een oponthoud in een museumcafé een afrader. Zo’n etablissement is doorgaans schreeuwend duur. Hetzelfde geldt voor de souvenirwinkels. Simpelweg wat foto’s maken, kost niks. Het levert net zulke mooie herinneringen op. Scoor een gratis selfie met de Mona Lisa! 😉

Mariëtte van Beek is reisjournalist. Haar werk vind je onder andere op haar site http://reisomtereizen.nl.

Recente berichten
0
Dag 7- Parijs metro; een deel van het leven in Parijs speelt zich ondergronds afNuit Blanche Paris Montmartre Puur Parijs