Il était une fois…

Parijs van de jaren ‘60

Mijn moeder Elly trok in de jaren zestig de wijde wereld in en streek neer in Parijs. Ze ging voor avontuur en werd op slag verliefd op de stad van de liefde. Zo wandelde Elly door de straten van het 16e arrondissement en keek naar films met Audrey Hepburn in de hoofdrol. Elly leerde koken en sprak binnen no time Frans. Zo kwam ze terug in Nederland met patates frites, salades niçoise en je t’aime beaucoup!

Ze bracht nog iets mee naar huis. Mijn naam, Béatrice, en de naam van een van haar au pair meisjes.

Voilà, ik was (al) geboren.

Parijs van de jaren ’90.

Na mijn studie Fotografie en mijn studie Frans, reed ik samen met Pa Jan en een aanhanger die uitpuilde met spullen naar de Marais. We rookten samen sigaretten in een Parijse bar; très chique.

Toen nog wel!

Ik ging werken in wat inmiddels als mooiste museum van de wereld is uitgeroepen, ’t Musée d’Orsay.

C’est vrai!

Ik woonde in verschillende hoofdsteden; van Amsterdam en Tunis tot Dublin. Parijs bleef mon grand amour, waar ik ook ging ik keerde altijd weer terug.

‘t Parijs van NU

Waar in Parijs kun je mij vinden?

  • Bij een opening van de laatste expo met een glas champagne in de hand
  • Met een boek in het park
  • Op de marché biologique in Batignolles
  • Bij de kapper, voordat ik afspreek met een vriendin of met mijn lief
  • Met een groep klanten wandelend door de Marais, of in een van mijn favoriete wijnbars
  • Bij le Fer à Cheval, mijn lievelingsplek voor lunch
  • In een Parijse Spa, mijzelf (en anderen) in de watten leggen, ‘t is mijn specialiteit.

Parijs is de stad waar ik bruis van energie. Struinend door ‘mijn stad’, maak ik met iedereen een praatje. Communiceren in het Frans, j’adore ça!

Eén van mijn grootse krachten is mensen en plaatsen met elkaar verbinden. Wil jij mee met een kanjer van een gids? Ik help je iemand te vinden die bij je past en die je een onvergetelijke ervaring kan bezorgen. De Parijse gidsen zijn de verhalenvertellers die jou hun ‘Puur Parijs’ laten zien met hun flair en expertise.

Wil je liever met mij persoonlijk op stap? Dat kan ook!

Ik ontvang jou graag op mijn exclusieve Tour, off the beaten track. Laat me weten als je interesse hebt in de volgende Sense-sational Paris Tour, die draait om horen, voelen, ruiken, proeven en natuurlijk….zien!

C’est une expérience.

0