Op de valreep naar… ’t museum

 

Picasso Sculptures

3, rue de Thorigny, 75003

8 maart – 28 augustus 2016

Het Picasso museum in de Marais in Parijs heeft ’n miljoen nieuwe bezoekers gehad sinds de heropening na de renovatie, en terecht.

Picasso Sculptures is het eerste grote internationale samenwerkingsproject waaraan de tentoonstelling in New York vooraf ging. Deze liep van 10 september 2015 tot 7 februari 2016, in ’t Museum of Modern Art (MoMA).

Ook Parijs werpt ’n frisse blik op de Picasso ‘collection multiple’ met ’n originele serie vergrotingen, reproducties en variaties op de grootmeester’ werk. 240 stuks maar liefst, met zeer bijzondere series als de ‘six Verres d’absinthe’ uit 1914 die nog nooit eerder in zijn geheel tentoongesteld werd in Europa.

Palais de Tokyo

13, avenue du Président-Wilson, 75016

13 juli – 11 september 2016

Het Palais de Tokyo is momenteel de meest bruisende en hipste plek voor moderne kunst. Op 13 juli is de expositie Le Palais des Monteurs (Handlers’ Palais) gestart.

Dit is ’n origineel project waar ’n groep installateurs, medewerkers die normaal slechts achter de schermen bezig zijn voor andere kunstenaars, de beschikking krijgt over ‘t Palais du Tokyo. Vaak zijn zij zelf ook kunstenaar of ambachtslied.

Doel is niet alleen om innovatief te onderzoeken wat mogelijk is binnen de moderne kunst, maar het is ook een hommage aan de mensen die onzichtbaar het harde werk uitvoeren waar vaak weinig aandacht naar uit gaat.

Recente berichten
0
Het huis waar jij van hield - Tatiana de Rosnay