Nu te zien in Parijs…


HODLER, MONET, MUNCHHodler, Monet en Munch in Musée Marmottan Monet
 van 15 september , 2016 tot 22 januari, 2017

Waarom een tentoonstelling over het werk van deze kunstenaars?
Omdat ze essentiële schilders zijn gebleken van het moderne Europa; laverend tussen Impressionisme, Postimpressionisme en Symbolisme. Omdat hun oeuvre start aan het begin van de 20e eeuw en van grote betekenis werd in het artistieke landschap. Maar vooral omdat ze zichzelf consequent vragen bleven stellen over het schilderen zelf. Het leverde werk op dat verbaasde, vertederde en schokte.

 

Herge Grand Palais

Hergé in het Grand Palais van 28 september, 2016 tot 15 januari, 2017

Voor wie de avonturen van Kuifje nog op het netvlies heeft staan is dit een fantastische tentoonstelling. De expositie in de vorm van thema’s toont de veelvuldige facetten van Hergé, schepper van Kuifje en een belangrijk kunstenaar van de 9de kunst. Originele platen, schilderijen, geschriften en foto’s geven het rijke leven weer van de geestelijke vader van Kuifje, die in 1983 overleed.

Hergé, in 1907 in Brussel geboren, beitelde zijn naam in het pantheon van de Frans-Belgische strip met de avonturen van Kuifje, die in 1929 begonnen. Van zijn werk werden in de hele wereld ruim 200 miljoen exemplaren verkocht, vertaald in tientallen nationale en regionale talen.

bron: Belga

 

 

Recente berichten
0