Livres à Paris – Puur Parijs Magazine

Het huis waar jij van hield - Tatiana de Rosnay

Het huis waar jij van hield – Tatiana de Rosnay

Sfeervolle brievenroman over de geschiedenis van het 19e eeuwse Parijs en de strijd van een vrouw om haar geliefde huis. Rosnay maakt het verwoestend effect voelbaar van de megalomane planning van stadsarchitect Haussmann. Waarbij kleine middeleeuwse buurten plaats maakten voor de nu zo bekende brede boulevards als Saint-Germain en St. Michel in het 5e arrondissement. Tegen deze achtergrond ontspint zich een persoonlijk verhaal waarbij het huis een angstvallig bewaard geheim herbergt.

Rosnay werd bekend met haar (verfilmde) wereldwijde bestseller ‘Haar naam was Sarah’.

 

 

Boek - StadsliefdesStadsliefdes, scènes in Parijs – Adriaan van Dis

In 51 korte verhalen neemt Van Dis je op innemende wijze mee naar zìjn Parijs. Te voet, met de fiets of per metro laat hij je kanten van de stad zien die normaal aan je voorbij zouden zijn gegaan. Van Dis heeft oog voor iedereen, voor le blanc et le noir, voor zowel de ville vanille – het overwegend witte stadscentrum van Parijs – als les banlieues chocolat au lait – de zwarte buitenwijken. Het nieuwe Europa voltrekt zich voor zijn ogen.

Fijn boek om mee op pad te nemen in de voetsporen van Van Dis.

 

 

Parijs is een feest - Hemingway

Parijs is een feest – Ernest Hemingway

Het Parijs van de jaren ’20 van de vorige eeuw wordt door Hemingway op briljante wijze tot leven gebracht. De uitbundige stemming van de stad na de Eerste Wereldoorlog  werkt aanstekelijk voor de jonge avonturier/schrijver/journalist. Hier ontstaan vriendschappen en liefdes voor het leven en voor even. Na de aanslagen van november 2015 werd het troostrijke boek uit 1964 opnieuw een bestseller in Frankrijk. Het verwoordt op indringende wijze de vitaliteit en veerkracht van een stad als Parijs.

‘Ik ken geen mooier boek over een stad’ – Connie Palmen in DWDD

Recente berichten
0