De leukste theehuizen van Parijs

Kopjes met bloemetjes, geurige thee in delicate smaken, homemade taartjes. Als je in Parijs ergens van kan genieten, zijn het de fijne ‘salons de thé’. Als het lenteweer het toelaat, kies je er eentje met terras, anders zit je knus binnen. Puur Parijs maakte een gevarieerde selectie van de beste plekjes.

Chique de friemel-salons

Parijs’ chicste theesalons zijn het meest bekend. Ladurée en Mariage Frères hebben een respectabele geschiedenis. Angelina en Café Pouchkine zijn jonger, maar ook chique de friemel. Heerlijk als je deftig met je pink omhoog thee wilt nippen en graag snoept van de allerbeste éclairs, macarons en andere zoete delicatessen. Wil je wel op stand maar niet de hoofdprijs betalen? Dan is het Café Le Jardin du Petit Palais een magnifiek alternatief. Je kunt hier heerlijk tussen de klassieke zuilen buiten zitten.

Hippe tea By Thé

Mag je theehuis best cool en trendy zijn, dan moet je naar tea By Thé op de Place du Palais Royal. Je kunt een thee to go nemen voor in de nabije tuin, maar een terrasje is er ook. Vanwege de bijzondere mixen (denk aan thee vermengd met sap en fruit) wordt tea By Thé ook wel de Starbucks van de thee genoemd. Zeker proberen!

Un dimanche à Paris

Un dimanche à Paris is een oase van rust in de sfeervolle Cour de Commerce Saint-André, gelegen aan de Boulevard St.-Germain, een historisch plekje in Parijs. Theedrinken kan bij lekker lenteweer ook aan een tafeltje buiten. Met een designgebakje uitkijkend op de straat met klassieke kinderhoofdjes, zit je hier spannend op het raakvlak van modern en traditioneel.

Le Loir dans la Théière

Ieder zichzelf respecterende theefan in Parijs kent deze uitspanning in de Marais. Zijn naam ‘De Zevenslaper in de theepot’ verwijst naar een muis op een theefeestje in Alice in Wonderland. Vol vintagemeubilair is het er knus en gezellig. Volop keuze aan taarten!

Romantische theetuin

Weer heel anders maar minstens zo ongedwongen is de theetuin bij het Musée de la Vie Romantique, op een idyllisch groen achterafplaatsje. In de glazen serre haal je je consumpties af om ze op het aquamarijn kleurige ijzeren tuinmeubilair te verorberen. Très fotogeniek!

Marokkaanse binnenplaats

Lekker relaxed is het kleurig betegelde binnenplaatsje rond de fontein naast de Grande Mosquée van Parijs. Met een glaasje mierzoete Marokkaanse muntthee en een schoteltje oriëntaalse patisserie waan je je in zwoel Noord-Afrika. Je kunt hier zelfs aan de waterpijp!

Minimalistisch op zijn Japans

Japanse thee ceremonie_Georges SeguinDe multiculti Franse hoofdstad kent natuurlijk ook Aziatische theehuizen. De Japanse zijn veruit het meest classy. Toraya is een bekende naam, evenals Umami Matcha Café en Aki. De patisserie verbaast je waarschijnlijk meer dan de thee. Esthetisch geheel verantwoord, met oog voor detail en minimalistisch. Geen maagvuller, wel prijzig, maar een bijzondere ervaring!

TIP: Check altijd de openingstijden van de theehuizen! Die kunnen nogal verschillen, deels ook afhankelijk van het seizoen.

Recent Posts
0