Le Passage du Grand-Cerf

Le Passage du Grand-Cerf - Puur Parijs

L’Illustre Boutique

Deze verborgen passage is even mooi als zijn naam, die letterlijk vertaald ‘de Passage van het Grote Hert’ betekent. De naam refereert aan het gelijknamige hotel dat hier ooit stond en de grandeur van toen is nog steeds voelbaar.

In het tweede arrondissement zijn veel van deze overdekte winkelstraten te vinden. Maar met zijn 12 meter hoge glazen dak is Le Passage du Grand-Cerf de hoogste van Parijs en ronduit adembenemend te noemen. Het dak bestaat uit een enorme gietijzeren glasconstructie en laat het licht rijkelijk naar binnen stromen. Na een bloeiend bestaan tot het einde van de 19e eeuw raakte de passage in verval. Het glazen dak werd een gevaar voor het winkelend publiek en de passage werd gesloten. Na een eeuw werd de renovatie opgepakt en kreeg het zijn oude grandeur terug.

Antiek & Design

Vandaag de dag is het niet alleen de architectuur van 1825 die de passage het bewonderen waard maakt: het is alsof de kunstzinnige boetiekjes er speciaal bij zijn uitgezocht. Zo vind je er antiekwinkeltjes waar je grappige kapstokhaken of olielampen kunt kopen.

Bar Le Pas Sage - Puur Parijs

Bar Le Pas Sage

Ook kun je er terecht voor modern of etnisch design: As’Art is specialist in Afrikaanse decoraties. Bij Pierre-Marie Couturier vind je stilistische interieurs met veel verschillende stijlen. Nog een ontzettend leuk winkeltje: L’Illustre Boutique, waar de grappigste illustraties van diverse kunstenaars aan de muren hangen. Voor een originele kadootje uit Parijs zit je hier dus goed!

De Passage du Grand-Cerf verbindt de wijk rondom de rue Montorgueil – erg levendig en nogal bobo chic – met de rauwere rue Saint Denis. Als je de passage in zijn geheel doorloopt kom je zo binnen een paar minuten in totaal verschillende werelden terecht.

Je betreedt de Passage du Grand-Cerf via 8, rue Dussoubs of 145 rue Saint-Denis. Bij de laatste uitgang vind je een karaktervol café dat Le Pas Sage heet, een mooi voorbeeld van de Franse voorliefde voor woordgrapjes.

Recent Posts
0