Kledingjacht in de goedkoopste en hipste friperies van Parijs

Een friperie in ParijsHet authentieke karakter van de Franse hoofdstad is reden genoeg om naar Parijs te gaan. Heb je toch een extra excuus nodig voor een reis naar de Franse hoofdstad? Vergeet even de bezienswaardigheden. Parijs is dé bestemming voor je vintage garderobe voor het komende seizoen! Die koop je in Parijs voor een prikkie. Je haalt je reiskosten er dus makkelijk uit. Vóóral met onze Puur Parijs tips. De top 3 van de voordeligste én leukste friperies (tweedehands winkels)!

1 Kilo-Shop (kilo-shop.fr) – Rue de la Verrerie 65 & 69-71, metrohalte Hotel de Ville.

De Kilo-Shop kent maar liefst twee panden met meerdere verdiepingen in de Marais. Drie andere vShoppen in een friperie in Parijsestigingen zitten verspreid over Parijs (zie de website). Trek gerust een paar uur uit om unieke stukken te scoren. In de trendy Kilo-Shop vind je zeker kleren naar je zin. Het aanbod is gevarieerd en het verkoopsysteem is uniek. Je waant je bij de groenteboer. Het gewicht bepaalt de prijs van het kledingstuk. De kledingstukken hebben wel diverse gekleurde labels voor uiteenlopende kiloprijzen. Overal hangen handige prijsindicatoren. Zo weet je meteen dat je 5 euro kwijt bent voor dat schattige bloesje van 150 gram. Dat is niet veel! Waarschuwing: je moet een diehard zijn voor deze winkel. Het aanbod is enorm, de verleiding dus ook! De verkopers m/v zijn bijzonder aimabel.

2 Free’p’Star (freepstar.com) – Rue de la Verrerie 52 & 61, metrohalte Hôtel de Ville; Rue de Rivoli, metrohalte Saint-Paul

Friperie Free 'P Star in ParijsDe Rue de la Verrerie is tegenwoordig een echte vintage straat. Onlangs openden twee vestigingen van Free’p’Star er hun deuren. Pal naast de Kilo-Shops! Winkel één is een pijpenla waar het wringen is om bij de waar te komen. Winkel nummer twee ertegenover is veel ruimer van opzet. Het kledingaanbod is net een tikje gewaagder dan bij de Kilo-Shop en dus een goede aanvulling. Er liggen sowieso altijd bergen kleding voor 1 euro per stuk. Gelukkig is de rest van de broeken, T-shirts, truien en jasjes ook zeer schappelijk geprijsd. Dat is dus graaien. Let op de pikante ultrahoge laarzen! De derde vestiging van Free’p’Star is op loopafstand. De metro pakken kan ook.

3 Guerissol (guerissol.fr) – Boulevard de Rochechouart 17, metrohalte Barbes.

“Guerissolguerissol-boulevard-de-barbes is de Lidl onder de friperies.” Meer dan eens zul je het Parisiennes horen zeggen. Ooit opgezet voor de minst draagkrachtigen, komt nu iedereen er. De winkels van de keten vind je door heel Parijs , maar de één is wel duidelijk verzorgder en netter dan de ander. Plastic zakken vol nieuw aangevoerde kleren tref je tussen de kledingrekken bij de vestiging aan de Boulevard de Barbes, maar niet aan de Boulevard de Rochechouart (nabij Montmartre). Natuurlijk weet je nooit van te voren waar je je slag zult slaan. Met spijkerbroeken voor 3 euro of leren schoenen voor een tientje wil je hier best even rondneuzen, toch? O ja, de mannen- en vrouwenafdelingen hebben veelal aparte panden én voordeuren.

Recente berichten
0