Jazz à la Villette 2017

Grande Halle Parc de la Villette

Grande Halle in Parc de la Villette

De zestiende editie van het leukste jazzfestival van Parijs staat weer voor de deur: Jazz à la Villette! Gedurende twee weken zijn in park de la Villette fantastische jazz-, soul- en hiphopliveoptredens te bezoeken van zowel gevestigde namen als opkomende artiesten. Kom voor de klassiekers zoals saxofonist Archie Shepp, zangeres Dianne Reeves of zanger Gregory Porter, geniet van een heerlijke nazomer met soulartiesten Tony Allen en Curtis Harding of met een tribute aan de Cubaanse Célia Cruz door Angélique Kidjo.

Ontdekken

Met een muzikaal aanbod van onder andere Cubaanse, Malinese, Marokkaanse en Engelse artiesten valt er genoeg te ontdekken. Wil je eens iets echt anders? Technoveteraan Jeff Mills, die al eerder in het Amsterdamse Concertgebouw optrad, speelt muziek van John Coltrane. Daarnaast biedt Under the Radar een zeer divers programma van onbekende artiesten.

Met het gezin

Jazz niks voor kinderen? Integendeel! Voor families en kinderen is er een ruim aanbod aan leuke activiteiten. Er is een improvisatieworkshop, een muziektheaterstuk genaamd Madam Classique et Monsieur Jazz en een concert met film genaamd Qui a miaulé? Tussen de activiteiten door kunnen kinderen spelen in de speeltuin of in een muziekiglo.

Filmvertoningen

Naast live optredens worden ook films vertoond, met de Cubaanse muziek scene als het overkoepelende thema. Voor 6,50 euro duik je in de velourse stoelen bij bioscoop MK2 bij metro Stalingrad, en waan je je in de steegjes van Havana.

Datum: 31 augustus t/m 13 september 2017
Locatie: Parc de la Villette (19e arrondissement)
Route: Metro 7 (halte Porte de Pantin)
Kaarten: 10€ – 40€
Website: www.jazzalavillette.com

Recente berichten
0