Jazz à la Villette 2016

Grande Halle de la Villette
Grande Halle Parc de la Villette

Grande Halle in Parc de la Villette

Het jazz- en blues evenement Jazz à la Villette duurt bijna twee weken en biedt voornamelijk nieuwe en experimentele jazz. De wat oudere bekenden zijn dit jaar saxofonist Archie Shepp en pianist Chick Corea. Voor jong en vernieuwend talent kun je je hart ophalen bij het swingende ensemble Snark Puppy of bij de Britse soulzangeres Laura Mvula. Het totale festival aanbod vind je op www.jazzalavillette.com

Festival Specials
Voor de echte experimentele jazzcat is er het programma Under the Radar. Een spannende mix van muzikanten en artiesten die niet onder een noemer te vangen zijn. De gigs hebben klinkende namen als: Cabaret Sauvage, Studio de l’Ermitage, La Dynamo de Banlieues Bleues en Atelier du Plateau.

Kinderconcert
Een speciaal concert voor kinderen vanaf 7 jaar is Sur la Route avec Alan Lomax. Aan de hand van het swingende duo King Biscuit wordt de geschiedenis van de blues verteld. Inspiratiebron van de twee jonge muzikanten zijn de aller-vroegste blues opnames ooit gemaakt door Alan Lomax in de Mississippi delta. Zodoende komen er ook heel bijzondere instrumenten aan bod. Daarnaast is het ook gewoon een heerlijk rock ’n roll feestje voor groot en klein!

Cinéma
Elk jazzfestival heeft tegenwoordig ook een filmprogramma. Jazz à la Villette heeft in samenwerking met de MK2 bioscoop op Quai de la Seine 5 muziekdocumentaires geprogrammeerd met als thema Afrika en haar muziek.

Finding-Fela

Finding-Fela

Van de vaak politiek getinte muziek van Fela Kuti tot een intens concert van James Brown in Zaïre in 1974, het is allemaal te zien en vooral te hóren in dit kleine maar interessante filmprogramma.

 

 

Datum: 30 augustus t/m 11 september 2016
Locatie: Parc de la Villette (19e arrondissement)
Route: Metro 7 (halte Porte de Pantin)
Kaarten: 20€ – 45€
Website: www.jazzalavillette.com

Recente berichten
0