Hôtel Mistral

24 rue Cels

Vanaf €90

Modern en schoon hotel met comfortabel bed. Hotel Mistral ligt in de levendige theaterwijk met Montparnasse. Maar het is de knipoog naar een literair liefdesverleden dat ’t zijn charme geeft.   

De lobby heeft een fris interieur en alle kamers hebben hun eigen lichte kleurthema. Enige frivoliteit is te vinden in de tuin, waar je heerlijk kunt ontbijten of uitpuffen na een dagje stad.

Tip: vraag naar een super rustige kamer die uitkijkt op de binnenplaats. Tijdens ons verblijf konden we geen speld horen vallen.

Charmant is de ode aan het literaire liefdeskoppel, Sartre en De Beauvoir. Zij ontmoetten elkaar hier heimelijk in de vorige eeuw. Tegels met hun portretten vind je op de gevel naast een plaquette. Het artistieke en intellectuele verleden van Montparnasse is door deze liefdesgeschiedenis nog steeds voelbaar.

Het heeft voordelen om buiten het centrum van Parijs te logeren. Het 14e arrondissement is in sommige ogen misschien een wat saaiere familiewijk maar biedt ook de kans om Parijs van een andere hoek te bekijken. Bovendien ligt Rue Daguerre om de hoek van Hotel Mistral. Dit is een bonus want dit is een veilige en typische Parijse straat. Hier vind je winkeltjes waar je lekkernijen kunt kopen, cafés waar je vriendelijke locals ontmoet en restaurants waar je vaak beter eet dan in de meer toeristische wijken. Het leukst is wel om hier op zaterdag en zondag te komen want dan is het er levendig.

  • Hypermodern design
  • Midden in levendige wijk
  • Tuin met terras!

 

Metro: Gaîté

{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"5000","fade":"false","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
0
Timhotel Nation terras