Hoe word ik een Parisienne? Les 2: schrap vrijetijdskleding

Een weekendje Parijs, dat is al snel heel wat kilometers lopen. Met ongetwijfeld wat regenbuitjes onderweg. Met je praktische, Nederlandse geest was het misschien al in je opgekomen om comfortabele loopschoenen en een windjack aan te trekken. Fout! Parijs is geen stad voor onflatteus geklede mensen, die noemen we hier dan ook toeristen. Hoe moet het dan wel?

Het windjack maakt plaats voor de trenchcoat

De trenchcoat mag dan wel vanuit praktische redenen zijn ontstaan – nota bene in een land dat Frankrijks aartsvijand is – nergens ziet men meer trenchcoats dan in Parijs. Hoewel niet per sé waterdicht, beschermt het toch tegen een spatje en ziet het er vrouwelijk uit, vanwege de lengte en de mogelijkheid om de taille te accentueren met de daarvoor bedoelde riem.

De wandelschoenen vervangt men door Stan Smith of Converse

Met een ambitieus bezichtigingsprogramma komt een stedentrip al snel neer op een soort avondvierdaagse, dus de wens om comfortabele schoenen te dragen is begrijpelijk. Zolang je bereid bent de degelijke wandelschoenen te bewaren voor de bergen, zijn er aardig wat opties die geheel Parisienne-proof zijn. Toevallig is het hier ook al een tijdje mode om sneakers te dragen.

Eerst waren dat vooral Converse, daarna vooral de Stan Smiths van Adidas, maar als je origineel wilt zijn kan New Balance ook. Echter, waak ervoor om à l’Amsterdamoise meteen de meest dolle kleuren aan je voeten te dragen. Dat is wat te veel voor de ogen van een Parisienne!

Het jasje vervangt de hoodie

Een lekkere trui is wel zo zacht en warm. Maar een kek jasje is des te nonchalanter en brengt toch iets meer elegance in je outfit. Bovendien geeft een jasje de gelegenheid om er een leuk topje of casual t-shirt onder te laten zien.

Gelukkig houden Parisiennes qua kapsel en make-up van naturel, dus daar hoef je minder moeilijk over te doen!

Bekijk ook:
Les 1: Zeg Bonjour
Les 3: Spreek Frans

Lees Julia’s persoonlijke blog op www.bisesdeparis.com

Les-2-Vrijetijdskleding-Parisienne-op-bankje

Recent Posts
0
Les 3 Spreek Frans - Julia Fortuin