Hoe word ik een Parisienne? Les 8: Drink je p’tit café toute seule

Een van de mooiste vrijheden van het Parijse bestaan is de optie om in je eentje koffie te drinken in een café. Op het terras of aan het comptoir (de bar) – beide zijn ideale gelegenheden om de bevolking om je heen eens goed te bestuderen of een boekje te lezen. Très parisienne!

Waar ik me kan herinneren dat het in Nederland een beetje zielig kan worden gevonden om er alleen op uit te gaan, is het hier volstrekt normaal om in het gezellige gezelschap van jezelf in een bar of restaurant te gaan zitten. Zelfs voor een aperitief of een maaltijd kan dat heel goed, maar om te beginnen is een expresso (met een x) een lage drempel.

Je hoeft ook niet lang te blijven plakken als je dat niet fijn vindt, maar het kàn natuurlijk wel. Het feit dat je alleen ergens zit wil namelijk beslist niet zeggen dat je geen leven hebt. In tegendeel, je bent ergens naartoe onderweg, hebt wat tijd te doden tussen twee afspraken, je moest eens nodig het huis uit om “even tot jezelf te komen”, of om het geluidsoverlast van de buurman te ontwijken. Je ziet, elk excuus is een goed excuus!

Lees ook de andere lessen van Julia:

Les 1 – Zeg Bonjour!

Les 2 – Schrap vrijetijdskleding.

Les 3 – Spreek Frans.

Les 4 – Lunch goed, maar overdrijf niet.

Les 5 – Restaurant etiquette

Les 6 – Eigenzinnig, maar niet té.

Les 7 – Ken de wijk die bij je past

Volg hier Julia Fortuin’s persoonlijke blog: https://bisesdeparis.com/

 

Recent Posts
0
Les 7: Ken de wijk die bij je pastHal van het Musée d'Orsay in Parijs