Hoe word ik een Parisienne? Les 6: Eigenzinnig, maar niet té.

Parisienne zijn; het is niet iedereen gegeven. Maar met een beetje aandacht kan iedereen het leren. Dat dit een big business is bewijzen onder andere de boeken van ervaren Parisiennes Inès de la Fressange en Caroline de Maigret, die je precies uitleggen hoe een Parisienne doet, of in elk geval hoe ze over moet komen.

Mysterieuze attitude

Alle stijlvolle tips ten spijt is het Parisienne zijn uiteindelijk toch een kwestie van attitude. En wat voor een attitude dan precies? De Fransen zelf beschrijven het als een je-ne-sais-quoi, wat op zichzelf al erg raadselachtig is. Maar dat is ook precies wat de Parisienne is: raadselachtig en mysterieus. Het tegenovergestelde dus van een Amsterdamse met het hart op de tong.

Raadselachtig is het nieuwe zwart

Daar ligt voor de Hollandaise een leermoment. Zeg eens niet meteen wat je denkt maar geef daar slechts een hint van. Dus bij een rencontre met een aantrekkelijke Parijzenaar geen expliciet ‘wat een leuke vent ben jij’, maar enkel oogcontact en een uitnodigende blik. En je zult zien, er valt veel voordeel te halen bij raadselachtigheid. Bovendien is deze tactiek toe te passen op elke sociale situatie.

Excentriek is dus niet mysterieus

Ga tóch vooral lekker je eigen gang en doe wat je leuk vindt, dat draagt bij aan het mysterie. Maar zorg er tegelijkertijd voor dat je interesses nooit te excentriek zijn. Zolang ze een beetje sexy en/of intellectueel blijven, zit je goed. Populaire interesses zijn bijvoorbeeld: literatuur, parfums, vintage kleding, underground rockconcertjes. Minder populair: amfibieverzamelingen, blauw haar, legerkleding. Je begrijpt het wel, niks moeilijks dus!

Les-6-Excentriek

Lees ook de andere lessen van Julia:

Les 1 – Zeg Bonjour!

Les 2 – Schrap vrijetijdskleding.

Les 3 – Spreek Frans.

Les 4 – Lunch goed, maar overdrijf niet.

Les 5 – Restaurant etiquette

 

Volg hier Julia Fortuin’s persoonlijke blog: https://bisesdeparis.com/

 

Recent Posts
0
Les 7: Ken de wijk die bij je past