Gratis pret maken in Parijs

Ben je niet zo’n museumdier en ga je het liefst naar een leuk festival, concert of ander evenement? Ook die attracties hoeven je niet de kop te kosten. Met de Puur Parijs tips komt low budget Parijs stap voor stap op de kaart. Stap 10: bezoek gratis evenementen in Parijs. Makkelijker onder de locals kom je niet!

Quatorze Juillet

Zoals wij Koningsdag kennen, hebben de Fransen hun republieksfeest Quatorze Juillet (14 juli). Op deze dag vieren ze de bestorming van de Bastille-gevangenis, het begin van de Franse Revolutie in 1789. Feu_d'artifice_du_14_juillet_2014_-_Tour_Eiffel_foto_Yann_CaradecIn Parijs zijn er ’s ochtends parades en ’s middags feestelijke bals in de ‘quartiers’. Verder tal van straatoptredens en muziekfestivals. Het klassieke concert bij het Champ-de-Mars en het georganiseerde vuurwerk bij de Eiffeltoren zijn de hoogtepunten van de avond.

Roze Marche des Fiértés

Vind je de Gay Pride Parade in Amsterdam altijd zo leuk? Woon dan in juni een keer de Parijse versie, de Marche des  Fiértés, bij! Een kleurig feestje rond diversiteit en dé kans om een stukje Parijs te leren kennen dat je anders misschien nooit ziet. Info: mygayprides.com/europe/france/gay-pride-paris/ en inter-lgbt.org.

Modeshows van Galeries Lafayette

Parijs en mode, ze horen bij elkaar. Hoe cool is het om er een keer naar een modeshow te gaan? Bij Galeries Lafayette kan dat zelfs gratis. Om je plaatsje voor de catwalk te reserveren, hoef je alleen maar een mailtje te sturen. Info: haussmann.galerieslafayette.com/evenements/en/Events/Fashion/node_160.

Le Printemps des Rues

Een meiweekend lang staat het 10e arrondissement in Parijs op zijn kop met dit straattheaterfestival. De oevers van het Canal Saint-Martin zijn tegelijkertijd theater en circus, met clowns, goochelaars, poppenvoorstellingen, dansende en lopende acts en goochelshows. Je vindt altijd wel iets van je gading! Info: leprintempsdesrues.com.

Parijse stranden

‘Paris Plages’ zijn al jaren een begrip. Elke zomer creëert de gemeente Parijs  stadsstranden door ladingen zand op de oevers van de Seine (tussen het Louvre en de Pont de Sully) en het Bassin de la Villette te storten. Je hebt alleen een handdoek, een badpak en wat zonnebrand nodig om hiervan te genieten. Info: next.paris.fr/english/visit/flagship-events/paris-plages/.

Tour de France

Zelfs al weet je niet veel van wielrennen, dan nog is het best bijzonder om een keer een stukje Tour de France mee te maken. De tour is elk jaar in juli en de finish altijd in Parijs, nabij de Arc de Triomphe. De Parijzenaren zorgen voor een optimale sfeer. Info: letour.fr.

La Nuit Blanche

‘De Witte Nacht’ in oktober is méér dan een museumnacht. Naast musea en kunstgaleries kun je in het holst van de nacht zelfs zwembaden gratis bezoeken! In het centrum staan kunstinstallaties buiten en vinden muziek-, film- en dansvoorstellingen plaats.

Chinees Nieuwjaar

De Parijse Chinese gemeenschap gaat elk jaar los tijdens het Chinese Nieuwjaar. Beleef multiculti Parijs en bewonder zijn parades met leeuw- en draakdansers! Naast de parades zijn er muziek- en theatervoorstellingen. Chinees Nieuwjaar vindt in 2018 in februari plaats, in meerdere arrondissementen.

TIP: kijk voor details en meer gratis evenementen op:

http://en.parisinfo.com/discovering-paris/themed-guides/paris-for-free/calendar-of-free-events-in-paris/Calendar-of-free-events-in-Paris Wil je bij een groot evenement zijn, wees dan vroeg met het boeken van je accommodatie. Zo betaal je niet de hoofdprijs.

Mariëtte van Beek is reisjournalist. Haar werk vind je onder andere op haar site http://reisomtereizen.nl.

Recente berichten
0
chocolade paashazen 14eme Puur Parijs