Goedkope bezienswaardigheden en attracties in Parijs

Een groot deel van Parijs’ hotspots is gratis te bezoeken. Met slimme planning of zelfs altijd. Matcht je agenda niet en wil je meer keuze? Geen nood, er zijn nog alternatieve opties. Met de Puur Parijs tips komt voordelig Parijs stap voor stap op de kaart. Stap 7: kies attracties waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen, maar die wél een hoog oh- en ah-gehalte hebben. Puur Parijs verzamelde de beste tips van locals.

Van Eiffeltoren tot Marokkaanse moskee

We knallen er meteen maar een verrassing in. Voor 7 euro zit je op de Eiffeltoren! Althans, als je fit genoeg bent om de trappen tot aan de 2e verdieping te nemen. Na deze workout is het uitzicht over de Seine een heerlijke beloning. In hogere sferen kom je ook in La Grande Mosquée de Paris (3 euro). Met mooi weer waan je je helemaal in Marokko. Je komt ogen tekort te midden van het kleurrijke mozaïekwerk en de fijngesneden hout- en gipsdecoraties. In de aangrenzende tuin groeien sinaasappels. Breng ook beslist een bezoek aan het naastgelegen theehuis! De mierzoete muntthee is er heel schappelijk geprijsd.

Beelden in Parijs

Gek van film? Dan is La Cinémathèque Française een aanrader. In het museum doorloop je de cinematografische geschiedenis, van de prehistorie van de film tot het heden voor 5 euro. Beelden prikkelen ook in het hippe LE BAL (een oude danszaal!) met werk van moderne fotografen en videokunstenaars (6 euro). Nog meer modern beeldwerk zit achter de gekleurde buizen van Le Centre Pompidou – Musée National d’Art Moderne. Voor 3 euro zie je 1400 kunstwerken in de permanente tentoonstelling. Als je voorkeur uitgaat naar ouder werk dan zijn de romantische schilder Eugène Delacroix (1798-1863) en symbolist Gustave Moreau (1826-1898) een beter idee. Hun voormalige huizen annex ateliers zijn omgetoverd tot nationale musea. De entree bedraagt 6 euro per museum.

Riolen van Parijs

Dagen met minder weer komen natuurlijk voor. In plaats van in een museum te schuilen kun je ook fijn onder de grond duiken. In de Archeologische Crypte onder het plein voor de Notre-Dame bijvoorbeeld. De bezichtiging van huis- en straatresten uit de Gallo-Romeinse periode kost 5 euro. Wil je het gekker maken, eindig dan voor 4,20 euro in het Parijse riool (Musée des Égouts). Je gaat letterlijk via een putdeksel naar binnen en krijgt een geurige (yep) rondleiding! Een frisse duik à 4,80 euro neem je daarna in het monumentale zwembad Piscine Pontoise. Neem je (retro?) zwempak mee!

Zen in het Bois de Boulogne

Toe aan een shotje groen dat net iets meer biedt dan een gemiddeld park? Geniet van het attractiepark Le Jardin d’Acclimatation in het Bois de Boulogne. Mét of zonder kinderen. De algemene toegangsprijs is 3,50 euro. Voor de losse attracties betaal je weliswaar extra, maar vele onderdelen zoals het waterpark, de bijentuin en het lachspiegelhuis zitten al bij de prijs inbegrepen.

De topper is Le Jardin de Séoul, een grote Koreaanse tuin. Nog meer Aziatische cultuur doe je voor 7,50 euro in het Musée Guimet vol traditionele kunst uit het Verre Oosten. Helemaal zen in druk Parijs!

Mariëtte van Beek is reisjournalist. Haar werk vind je onder andere op haar site http://reisomtereizen.nl.

Recente berichten
0
Nuit Blanche Paris Montmartre Puur Parijs