Goedkoop op één oor in de lichtstad Parijs

Parijs heeft een prijzig imago. Toch kan een trip naar de Franse hoofdstad ook goedkoop. Eerder gaf Puur Parijs tips voor het boeken van voordelig vervoer naar Frankrijk. Dat was stap 1. Met stap 2 regel je een low budget én goede slaapplek. Niet alleen met meerdere personen, maar ook in je uppie is dat prima mogelijk. Een handig lijstje aandachtspunten.

Fijn gevoel

Hoe low cost ook, je slaapplaats moet een knusse plek zijn. Om vooraf te kunnen beoordelen of jij er een goed gevoel bij krijgt, doen reviews nuttig werk. De Puur Parijs site is ook handig. De beste hostels en hotels-met-wat-minder-sterren zijn er al uitgezeefd en vind je onder budgetaccommodatie. Huiver je nog bij het woord ‘hostel’? Dat hoeft niet. De hostels van tegenwoordig zijn niet meer zoals vroeger. Vele zijn zelfs uiterst hip en comfortabel. Óók als je kiest voor een bed op een kleinere of grotere slaapzaal. Neem bijvoorbeeld The Loft Boutique Hostel. Het is het beste designhostel van Parijs. De badkamer deel je wel, maar je hoeft er je kamer niet voor uit.

Inpandige voorzieningen

Als je je verblijf écht goedkoop wilt houden, let dan op de voorzieningen van de accommodatie. The Loft Boutique Hostel heeft bijvoorbeeld een complete keuken. Je bereidt er makkelijk een hele maaltijd. In de koelkast kun je spullen voor meerdere dagen kwijt. Daarbij ontbijt je er gratis. Met een bed vanaf 36 euro is het weliswaar duurder dan het coole Generator Hostel, maar die heeft geen keukenvoorzieningen. Voor het ontbijt moet je daar bovendien bijbetalen. Jammer, jammer. Dan kun je misschien weer beter in Hôtel de la Mare zitten. Daar heeft elke kamer een kitchenette, inclusief koelkast. De koffie, thee en het ontbijt zijn gratis. Vanaf 55 euro heb je een tweepersoonskamer! Het Timhotel Nation valt voor de hardcore budgetreizigers af. Het is prijziger en er zijn geen self-cateringmogelijkheden waarmee het prijsverschil terug te verdienen is.

Levenspeil van de buurt

Boek je accommodatie bij voorkeur in portemonneevriendelijke buurten. The Loft Boutique Hostel of Hôtel de la Mare bijvoorbeeld, in Belleville. Deze wijk is helemaal low budget. Bij multiculti bakkerszaken, kraampjes en restaurantjes haal je zeer goedkoop lekkere snacks en maaltijden. The Generator Hostel zit nabij, maar meer richting het Canal Saint-Martin. Zijn ambiance is populair onder studenten en ‘dus’ zeker niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste van de stad. Weeg de voors en tegens af.

Normale bereikbaarheid

Hoed je voor extra vervoerskosten! Vanaf je slaapplek moet je met een doorsnee metrokaartje jouw favoriete hotspots kunnen bereiken. Een dorp buiten de Parijse periferie is doorgaans geen optie. De door Puur Parijs geselecteerde budgetaccommodatie is gelukkig gunstig gelegen. Dicht bij de grote metrolijnen waarmee je snel overal komt.

LET OP: Neem naar hostels je eigen hangslotje (voor een kluisje) en handdoeken mee. Meestal zijn ze niet bij de prijs inbegrepen. Dit scheelt meerdere euro’s aan huur.
Een café-restaurant onder het dak van je accommodatie? Superverleidelijk, maar meestal kun je dat beter mijden vanwege de relatief hoge prijzen.

Mariëtte van Beek is reisjournalist. Haar werk vind je onder andere op haar site http://reisomtereizen.nl.

Recente berichten
0
Hamburger met frites Puur Parijsgoedkoop eten en drinken, goedkoop Parijs, Parijs tips