Expositie Christian Dior, couturier du rêve

Dior, Modeheld bij uitstek

Wie momenteel over de rue de Rivoli wandelt, ziet op elk moment van de dag ’n lange rij staan bij ’t Musée des Arts Décoratifs. Hier is het happening. Het museum viert met 300 creaties ‘t 70 jarig bestaan van modehuis Christian Dior. Gek van mode? Deze unieke expositie een must!

Het leven en werk van Dior

Parijs ademt geschiedenis, kunst, glamour en mode. ‘Christian Dior, le couturier du rêve’ combineert het allemaal. De tentoonstelling start met een intieme zaal. Eerst maken we kennis met de familiegeschiedenis van de beroemde modeontwerper. Kleine zwart-wit foto’s geven een kijkje in zijn jeugd en privéleven. Vervolgens zien we kunstwerken uit de periode dat Dior een galerie runde. Hiermee begon hij zijn carrière. Voordat Dior startte als illustrator en ontwerper. Dan volgen de creaties. Deze zijn afwisselend tentoongesteld naast fantastische modefoto’s. Intussen loop ik zaal na zaal smachtend langs één grote viering van elegantie van de vrouw. Onwaarschijnlijke details en luxe worden afgewisseld met pure schoonheid. Ook ontwerpen van latere artistiek directeuren komen voorbij. Zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Raf Simons. En, ik leer: Dior kleedde de kunstenaars Dali en Giacometti.

Wereldklasse fashion design

Al met al roept de manier waarop de tentoonstelling is samengesteld bewondering op. Immers, het gaat hier om wereldklasse fashion design. Dat is ook te zien aan de manier waarop de ruimtes zijn ingericht. Alles is mooi gestileerd, met oog voor detail. Het is net een modeshow. Het begint ingetogen en wordt steeds spectaculairder. Net als je denkt dat je alles gezien hebt, is daar de fantastische eindklapper. Als laatste, de balzaal met Dior’s meesterwerken. Neergezet in een sprookjesachtige ruimte met 360 graden videoprojecties en betoverende muziek. Omdat ‘t me terugbrengt naar de sprookjesachtige sfeer van de droomvlucht in de Efteling, snap ik opeens de titel van de tentoonstelling. ‘Christian Dior, ontwerper van dromen’.

Christian Dior, couturier du rêve
Musée des Arts Décoratifs
107, Rue de Rivoli

Metro Palais-Royal, Pyramides of Tuileries.

Dinsdag tot zondag van 11 tot 18.00 en tot 22.00 op donderdag.
Entree € 11,- en gratis voor kinderen.
Tot en met 7 januari 2018

Recent Posts
0
La Duree macaroons Puur Parijs