Evenementen in de buitenlucht in en rondom Parijs

Festival Les Pestacles

Parc Floral, Bois de Vincennes, 12e arrondissement

Zingende vrouw op het festival Les Pestacles, Parijs

De botanische tuin in Parijs is wat wonderlijk. Hij bestaat uit vier delen, die verspreid door de stad liggen. Naast het Parc de Bagatelle, de École du Breuil en de Jardin des Serres d’Auteuil is het Parc Floral erg interessant voor families. Het ligt in het hart van het Bois de Vincennes. Te midden van het groen kun je er heerlijk wandelen en de verschillende speelterreinen staan garant voor prima kindervermaak.

Leuk: de minigolfbaan is een miniatuurversie van de stad Parijs. Op zomerse woensdagen van juni tot september is het extra genieten met de zeer diverse muziekevenementen en voorstellingen van het Festival Les Pestacles. Leidraad? Culturele diversiteit.

http://www.vincennes-tourisme.fr/Decouvrir/Parc-Floral
Entree volwassenen: € 2,50 / Kinderen: € 1,50 – evenementen gratis.

Piano’s in de stad

Voor muziek in de open lucht hoef je ook dit jaar de stad niet uPlay Me I'm Yours pianoit. Het evenement Play me I’m yours is sinds 2008 te vinden in maar liefst 55 steden ter wereld en reist in de zomer van 2017 voor de zesde keer terug naar de Franse hoofdstad. Overal in Parijs gaan weer piano’s bepingeld worden door 20 muzikanten op 20 piano’s. Iedereen die mee wil spelen, vous êtes la bienvenue!

Op 21 juni worden de piano’s ingewijd tijdens het Fête de la Musique. Gedurende drie weken spelen les professionals samen met liefhebbers ergens in de stad. Maak er een spel en ontdek de muzikale pleinen, parken en binnenplaatsen van musea!

www.streetpianos.com/paris2017
Gratis evenement op diverse locaties.

 Ballonvlucht boven Parijs

Parc André-Citroën, 15e arrondissement

Altijd al eens een ballonvlucht willen maken, maar een beetje huiverig? Begeef je naar Parc André-Citroën voor een verticale vlucht! De ballon is aangelijnd en je blijft fijn hangen op 150 meter. Toch lijkt op die hoogte zelfs de Eiffeltoren een miniatuur. Als het weer helder is kun je op vrijdag en zaterdag tot 23 uur ’s avonds de lucht in! Ben je een vroege vogel dan heb je geluk: ’s morgens vanaf 9 uur sta je het minst lang in de rij.

www.ballondeparis.com
Volwassenen: € 12, 3-11 jaar: € 6, jonger dan 3: gratis.

BUITEN PARIJS

DinoZOOre

Zoo de Thoiry, Parc du château de Thoiry, ThoiryDinosaurus

Gek op de Deltadromeus, de Baryonyx of de Stegosaurus? Snel naar de dierentuin Parc de Thoiry met ludieke pedagogische evenementen vol prehistorische dieren! Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar pas op: de zestien dino’s zijn zeer realistisch en op ware grootte. Tenminste, zo goed als.

www.thoiry.net
Van 1 april tot en met 30 september 2017
Volwassenen: € 29 / Kinderen van 3 tot 14 jaar: € 23.
Rijafstand vanaf Parijs: 45 min.

Recommended Posts
0
chocolade paashazen 14eme Puur ParijsLa Sorbonne - Quartier Latin - Puur Parijs