Design made in France: Empreintes concept store

Empreintes, een concept store in ParijsEen hippe nieuwe concept store in de Marais, dat hebben we eerder gezien. Maar Empreintes is met een prachtige pand en sereen interieur niet alleen een zoveelste plezier voor het oog. Er schuilt ook werkelijk een mooi idee achter, want je vindt er alleen handgemaakte kunst- en gebruiksvoorwerpen die in Frankrijk zijn ontworpen en geproduceerd.

Figuurlijke reis

Accessoires voor in de keuken en op tafel, maar ook sieraden, meubels en mooie decoratieve objecten zijn te vinden op de drie etages die Empreintes telt. Liefhebbers kunnen er makkelijk uren struinen, want alles is even origineel. Bovendien vind je naast elke collectie een affiche met informatie over de kunstenaar, waar deze woont en wat hem of haar inspireert. Op deze manier maak je een figuurlijke reis door de diverse designstijlen die Frankrijk rijk is.

Indrukwekkende kwaliteitKunstwerken in Empreintes, een conceptstore in Parijs

En dat is meer dan alleen de klassiek Parijse smaak. Het concept achter de winkel is namelijk dat alle kunstenaars die lid zijn van een beroepsvereniging hier kunnen exposeren. Dus niet alleen degene die op dat moment hip & happening zijn. Een democratisch geheel, zonder selectie aan de deur. Wat overigens niets afdoet aan de kwaliteit, want die is indrukwekkend.

Bijzonder design

Prijzen variëren flink, afhankelijk van de producten. Handgemaakt heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Je telt al snel een paar tientjes neer voor een stukje servies, een setje oorbellen begint vanaf ongeveer zestig euro. Maar je hoeft natuurlijk geen grote aantallen te kopen. Empreintes is vooral dé plek waar je naartoe gaat voor dat ene speciale object of die ene bijzondere designer. Het past allemaal in de trend van bewuster consumeren, kleine collecties gemaakt van eerlijke materialen.

Coffeecorner in Empreintes, een conceptstore in ParijsKunstzinnige documentaires

Ook als je niet van plan bent iets te kopen is Empreintes een ideale plek voor inspiratie. Alleen het gebouw zelf met magnifiek uitzicht over de oude wijk is al een bezoek waard. Op een regenachtige dag kun je heerlijk cocoonen in het café op de eerste etage. En voor echte verdieping in de materie bezoek je het bioscoopje met kunstzinnige documentaires in de kelder, die eerder werden geselecteerd voor een festival. Een fijne shop-ervaring gegarandeerd!

 

 

5 rue de Picardie, Haut Marais

Metrolijn 2 & 3: Arts et Metiers
Metrolijn 3: Temple
Metrolijn 8: Saint-Sébastian Froissart

www.empreintes-paris.com

Recent Posts
0
Een acccordeonist en families in rue Cler, Parijs