7e arrondissement

Het 7e arrondissement op de zuidoever (rive gauche) van de Seine wordt in het noorden begrensd door de rivier. In het westen loopt de grens via de Avenue de Suffren, de rue de Sèvres markeert het zuiden en de rue des Saints-Pères het oosten.

Wat te doen in Parijs?
Alle historische revoluties ten spijt is dit gebied sinds de 17e eeuw het territorium van de upper class. De hoogste adel, ‘Le Faubourg’ is er weg, maar nog altijd is het gemiddelde inkomen er het hoogste van heel Parijs. De rijken omringden zich van oudsher graag met grootse monumentale architectuur. Vele stadspaleizen verrezen, zoals de Hôtel d’Avaray, nu de Nederlandse ambassade. Wist je dat hier de Franse succesfilm Intouchables werd opgenomen?

De wereldtentoonstellingen voegden moderne constructies van staal en glas aan het klassieke arrondissement toe. Denk aan de Eiffeltoren, de Pont Alexandre III en het voormalige treinstation Musée d’Orsay. Gelukkig kan de gewone sterveling hier ook voor bescheidener attracties terecht. Lekker flaneren in het voetgangersgebied Les Berges de la Seine of ’s zomers chillen op het heuse zandstrand. Het is wel curieus dat je juist in het chique 7e ook Les Égouts de Paris, de riolen van Parijs, kunt zien en ruiken. De mur végétal (begroeide muur) van het nieuwe Musée du Quai Branly vol primitieve kunst, oogt zeker frisser. Een geheim cadeautje is het 19e eeuwse filmhuis La Pagode met een Japanse zaal, tuin en theesalon.

Hôtel Thoumieux
7e arrondissement - Puur Parijs
Typisch Puur Parijs
Het Puur Parijs team komt voor elk arrondissement met originele Parijs tips en bezienswaardigheden. Wil je Parijs buiten de gebaande paden ontdekken? Meld je hier aan voor het gratis Puur Parijs Magazine en ontvang vier keer per jaar originele tips in je mailbox!