Het 6e arrondissement grenst aan de zuidzijde van de Seine (rive gauche) en wordt omzoomd door Boulevard Saint-Michel, Boulevard Montparnasse, Rue de Sèvres en Rue des Saints-Pères. Het heeft door de vele antiquairs en kunstgaleries een chique en artistiek karakter.

Wat te doen in het 6e arrondissement?

De beroemde literaire cafés Les Deux Magots en les Fagots spreken tot de verbeelding: hier waren de existentialist Jean-Paul Sartre en zijn geliefde, de feminist Simone de Beauvoir,d jarenlang stamgasten. Sartre schreef zijn Les Chemins de la Liberté echter in Café Flore waar de kachel hem in de harde winter van 1943-44 de nodige warmte verschafte. Deze cafés liggen in de wijk Saint-Germain-des-Prés dat een belangrijk deel beslaat van het 6e.

Kerken en parken

De Saint-Germain-des-Prés kerk, het Théâtre de l’Odéon en de Saint-Sulpice kerk zijn grote trekpleisters van deze buurt. De Saint-Sulpice heeft nieuwe bekendheid verworden bekend door het boek de Da Vinci Code, waarin een lijn van koper een cruciale rol speelt in de ontrafeling van een mysterie. Het Jardin du Luxembourg, het beroemdste stadspark van Parijs, draagt al eeuwen bij aan de charme van het 6e arrondissement. Verliefde stelletjes komen graag op deze romantische plek. Maar ook alleen of met de familie is het goed toeven in het park. Zo lezen Parijzenaars hier ’s zomers graag de krant terwijl kinderen hun gehuurde zeilbootjes laten dobberen in de vijver.

Wijken

0
7e arrondissement5e arrondissement