3e arrondissement

Het 3e arrondissement ligt ten noorden van de Seine (rive droite) en vormt het noordelijke puntje van de Joodse wijk le Marais. Het beslaat grofweg het gebied tussen Place des Vosges, Place de la République en Boulevard de Sébastopol.

Wat te doen in Parijs?

De nauwe straatjes verraden dat het een middeleeuws stadsdeel is dat vanaf de 12e eeuw een lange periode van bloei heeft gekend. Het verloor veel van zijn charme toen de rijke Parijzenaars die hier woonden het gebied verruilden voor het ruimere 6e en 8e arrondissement. Vele panden kwamen leeg te staan en pas in de jaren negentig van de vorige eeuw werd nieuw leven in de Marais geblazen met een grote opknapbeurt.

Parkjes, crêpes en Picasso

Tegenwoordig is het een zeer geliefd uitgaansgebied onder jongeren en de gay-scene. Ook overdag is het genieten in deze buurt : je vindt hier vele galerietjes, winkeltjes en eettentjes. Loop eens binnen bij Café Breizh voor een crêpe of een galette, een gezonde versie van een crêpe, gemaakt van boekweitmeel. Zij zijn ook open op zondag, en dit is uniek voor Parijs. Het 3e is weliswaar één van de dichtstbevolkte delen van de stad, de vele parkjes die het stadsdeel rijk is dragen bij aan het nodige groen. Zo ligt Jardin Anne Frank verborgen aan het einde van een doodlopend straatje vlakbij het Centre Pompidou. (14, impasse Berthaud, op de hoogte van 22 rue Beaubourg) Vergeet bij een bezoek aan het gerenoveerde Musée Picasso, niet ook het idyllische parkje aan de rue des Coutures-Saint-Gervais mee te pikken.

Hôtel Jules & Jim
3e arrondissement - Puur Parijs
Typisch Puur Parijs
Het Puur Parijs team komt voor elk arrondissement met originele Parijs tips en bezienswaardigheden. Wil je Parijs buiten de gebaande paden ontdekken? Meld je hier aan voor het gratis Puur Parijs Magazine en ontvang vier keer per jaar originele tips in je mailbox!