2e arrondissement

Het 2e arrondissement is het kleinste van Parijs. Het ligt op de noordoever (rive droite) van de Seine, grofweg afgebakend door les Grands Boulevards Italiens en Poissonnière in het westen en noorden, de Boulevard de Sébastopol in het oosten, terwijl de Rue des Capucines en verderop de Rue Étienne Marcel de zuidelijke ondergrens uitmaken.

Wat te doen in Parijs?

Een arrondissementje dus maar wél de speeltuin van alle Franse entrepreneurs van enig niveau. Hun zaken regelden ze van oudsher hier. De voormalige, centraal gelegen Bourse (beurs) is het trotse en monumentale bewijs net als de oude wijk Sentier met zijn textielbedrijven en kledingboetiekjes. Tegenwoordig vormt het 2e samen met het 8e en 9e arrondissement nog altijd Parijs’ belangrijkste zakendistrict. De hoofdvestigingen van vele banken zijn nabij om rap geld te pinnen. Handig als je op het bijna toeristvrije Place des Victoires bij diverse modeketens wilt shoppen.

Passages

Of in Parijs’ meest vermaarde 18e-19e eeuwse passages, magnifieke ijzer-met-glasconstructies. De oudste en langste, de Passage du Caire, met sfinxkoppen op de façade, is exotisch. Het herinnert aan Napoleons expeditie naar Egypte. In theesalon L’Arbre à Cannelle in de Passage des Panoramas smaakt de thee met lekkers extra goed in de fraaie houten ambiance. Nog zo’n sprookje is de rijk gedecoreerde bioscoop Le Grand Rex, met art decotoren en de grootste filmzaal van Europa. Tijdens ‘La Féérie des Eaux’ (waterfestival) in december schieten fonteinen omhoog voor aanvang van een Disneyfilm. Verder dromen? Dans naar ballerinawinkel Repetto in de Rue de la Paix!

Wijken

0
3e arrondissement