20e arrondissement

 Het 20e arrondissement op de noordoever (rive droite) van de Seine ligt buiten de toeristische paden. De rue de Belleville begrenst het 20e in het noorden. De Boulevard de Ménilmontant en de Boulevard de Charonne nemen de lange westkant en de Cours de Vincennes de zuidkant voor hun rekening. In het oosten ligt de grens net over de E15, waar de buitenring van Parijs begint.

Wat te doen in Parijs?
Tot de 19de eeuw was het gebied van het 20e arrondissement écht buiten. De wijken Ménilmontant, Belleville en Charonne waren oude boerendorpen die Napoléon III inlijfde bij de hoofdstad. Ze werden snel arbeiderswijken waar revoluties broeiden en tot uitbarsting kwamen. De verschillende groepen immigranten die zich er ook vestigden, zorgen nog altijd voor een multiculti atmosfeer. Klein Noord-Afrika is het nu vooral aan de Boulevard de Ménilmontant. Met het tweede grootste Chinatown van Frankrijk spring je in Belleville naar het Aziatische continent.

Het vaak harde leven in het arrondissement beklijfde goed in de stem van Édith Piaf, misschien wel de beroemdste Franse zangeres aller tijden. Je kunt haar een eregroet brengen op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise. Vele andere grootheden en architectuurstijlen komen er samen.

Steeds meer welgesteldere Franse koppels en jonge gezinnen vervoegen zich de laatste jaren in het arrondissement en nemen hun eigen trends mee. Oude industriële monumenten ondergingen creatieve make-overs. Ze werden sprankelende uitgaans- en winkelgelegenheden. Op de heuvel van Belleville vang je Parijs met één blik.

Hôtel de la Mare
Hôtel Mama Shelter
The Loft Boutique Hostel
Timhotel Nation
20e arrondissement - Puur Parijs
Typisch Puur Parijs
Het Puur Parijs team komt voor elk arrondissement met originele Parijs tips en bezienswaardigheden. Wil je Parijs buiten de gebaande paden ontdekken? Meld je hier aan voor het gratis Puur Parijs Magazine en ontvang vier keer per jaar originele tips in je mailbox!