Het 16e arrondissement is het grootste van Parijs. Het Bois de Boulogne maakt meer dan de helft in het westen uit, het kleinere oostelijke deel kent in de Avenue de la Grande-Armée in het noorden, de Avenue Marceau in het oosten en de Seine in het zuidoosten zijn grenzen.

Wat te doen in het 16e arrondissement?

Groter en groener. Het 16e arrondissement (Quartier de Passy) is een van de meest prestigieuze woondistricten van Parijs. De huizenprijzen zijn er het hoogst van heel Frankrijk en er iets huren is voor de gewone sterveling onbetaalbaar. De dorpen waaruit het 16e ontstond, waren ook al voorbestemd voor de high society; hun kastelen, patriciërshuizen, abdijen en kerken overleefden de Franse Revolutie dan ook niet.

Fijn voor stadsarchitect Haussmann: hij kon er direct een modern arrondissement met chique avenues, pleinen en parken van maken. Andere ontwerpers konden vrijelijk op de huizen losgaan met onder meer art nouveau, art deco en voor Parijs zeldzaam ruime tuinen. Hector Guimard, de bekende ontwerper van metroingangen, liet er ook zijn sporen na. Het internationale tennisstadion Roland-Garros en twee belangrijke paardenrenbanen passen helemaal in deze ambiance.

Kun je niet kiezen uit de vele musea tussen de Place du Trocadéro en de Place d’Iéna? De experimentele installaties en kunst onder het dak van het Palais de Tokyo/Musée d’Art Moderne zijn een aanrader. Net als een stopover op het terras van het Palais de Chaillot voor direct zicht op de Eiffeltoren. In de overdekte Marché de Passy haal je wat delicatessen voor je wandeling onder de magnifieke stalen brugbogen van de Pont de Bir-Hakeim.

Wijken

0
17e arrondissement15e arrondissement