Het 14e arrondissement ligt aan de zuidzijde van de Seine (Rive Gauche) en wordt omzoomd door Boulevard Montparnasse, Rue de la Santé, de Péripherique en het spoor van Gare du Montparnasse.

Wat te doen in het 14e arrondissement?

Het arrondissement is beroemd om het artistieke en intellectuele verleden van de wijk Montparnasse. Maar dit is ook het Parijs van de Parijzenaars. Uniek aan dit deel van de stad is dat het zowel een stadse als een provinciale sfeer ademt. Stads door de architectuur en het nog steeds voelbare artistieke verleden. Provinciaals door het groen van de vele kleine parken en de met bomen omzoomde straten en pleinen. Het stadsgroen wordt bevolkt door studenten met hun iPod, moeders met kinderen en gepensioneerden die jeu-de-boule spelen.

De artistieke sfeer is grotendeels terug te vinden in de cafés en restaurants aan de grote boulevards. Hier vonden ooit Les Bohémiens van de vroeg 20e eeuw elkaar om te drinken en filosoferen over kunst en politiek. Nu zijn het aantrekkelijke etablissementen waar je de klassieke Franse kaart treft en iedereen zich vergaapt aan de prachtig gerestaureerde Art Deco en Jugendstil interieurs.

Wijken

0
15e arrondissement13e arrondissement