Het 13e arrondissement ligt op de zuidoever (rive gauche) van de Seine. De rivier vormt de grens in het noordoosten, de Boulevard de Port-Royal en Boulevard Saint-Marcel doen dat in het noorden, de Rue de la Santé in het westen en de Boulevard Périphérique (buitenring) in het zuiden.

Wat te doen in het 13e arrondissement?

Het 13e arrondissement was vroeger vooral een industrieel arbeidersdistrict en is nog altijd weinig toeristisch. In de jaren ‘70 vestigden vele Vietnamezen zich in het zuidoosten ervan. Samen met Chinezen en andere Aziaten onder meer uit Cambodja en Laos maken ze nu hét Quartier Asiatique of Chinatown van Parijs uit, met hun eigen winkels, restaurants en tempels. Bekende Aziatische supermarkten waar je echt álles kunt vinden zijn die van Tang Frères en Paristore. Ben je ten tijde van het Chinees Nieuwjaar in Parijs dan moet je de kleurige festiviteiten zeker bijwonen.

Restyling en herontdekkingen

De rest van het 13e arrondissement zit na zijn moderne restyling sinds de jaren ‘60 in de lift. De torens van de Olympiades en de ronde Super-Italie behoren tot de hoogste van Parijs en zorgen voor een skyline van wolkenkrabbers. Aardige bijkomstigheid: met de vernieuwingen werden belangwekkende historische gebouwen herontdekt. Zoals de Manufacture des Gobelins die Lodewijk de Veertiende en andere koningen van grandioze wandtapijten voorzag. Een verrassing is La Butte aux Cailles, een piepklein buurtje met pittoreske straatjes op een heuvel in het westen van het 13e. Hier kun je fijn lunchen of dineren. De Place d’Italie vormt met vele uitgaansgelegenheden het bruisende middelpunt van het arrondissement.

Wijken

0
14e arrondissement12e arrondissement